Urmareste elucrudemana pe FacebookAboneaza-te prin e-mailAboneaza-te la elucrudemana prin RSS Photobucket

duminică, 26 septembrie 2010

manusi fara degete "Lory"

Share













Sunt lucrate cu fir de bumbac 100% mercerizat, croset 1.75mm.



Mod lucru:
R1: 44 puncte lantisor;
R2-R6: 1 pct lantisor pt intoarcere, 1 piciorus scurt in fiecare pct lantisor de pe randul anterior;
R7-R8: 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul ;(se lasa 4 pct lantisor de pe randul anterior nelucrate pentru inchiderea mansetei manusii)

Se incepe inmultirea numarului de picioruse pentru a forma degetul mare. Inmultirea se calculeaza incepand de la baza degetului mare:
R9 :(inmultirea se face in al 7-lea punct de lantisor de pe randul anterior, lucrad 2 jumatati de piciorus dublu in acelasi pct, in loc de 1 piciorus) : 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.
R10-16:(inmultirea se face de o parte si de cealalta a piciorusului inmultit pe randul anterior) 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.
R17:-R19:   3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.

se separa 10 picioruse  pentru degetul mare si se lasa nelucrate

R20-24:  3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.

se imparte in picioruse egale pentru a forma gegetele si se mai lucreaza cate 3 randuri de model pentru fiecare deget, inclusiv pentru cel mare.

se finiseaza si se cos incheietorile la mansete (eu am pus mos si baba)












6 comentarii:

  1. Sunt superbe, iar daca ai coase cateva paietutze pe ele ar fi irezistibile :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam tarziu m-am gandit sa-mi spun si eu parerea aici :p Sunt suuuuuuuuper!!! si sunt ale meleeeeeee ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt superrrrrrrrrrrrr!!!I love <3<3<3

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata Magnific!!!Sper sa-mi reuseasa sa le crosetez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt foarte sic.
    Abia astept sa le crosetez, ce inseamna,,*"?

    RăspundețiȘtergere